luni, 25 aprilie 2016

Ce am mai fotografiat în weekend la Iași

După cum spuneam în postarea trecută, a venit primăvara, lumea s-a dezmorțit și evenimente de tot felul, care mai de care mai interesante se derulează în Iași. Desigur, alte două evenimente ce vor avea loc în curând își fac simțită prezența. Este vorba de Sărbătorile Pascale și alegerile locale 2016.

Astăzi am participat la vernisajul unei expoziții personale de fotografie a prietenului și colegului meu de la Clubul Fotografilor din Iași, Romică Horhotă. O expoziție frumoasă despre flori, vernisată de Florii.





Mi-a plăcut mult mesajul pe care autorul l-a transmis auditorului la final. „Să ne apropiem mai mult de natură şi să ne educăm copiii în acest sens. Să iubească florile şi frumosul, să-si iubească țara, clădindu-și viitorul!”. Frumos este și faptul că fotografiile aveau atașate cocarde tricolore.




Mai multe fotografii și detalii de la vernisaj pe website-ul Clubului Fotografilor Iași







Expoziţia este găzduită de Aşezământul Brâncovnesc din strada Decebal, numărul 22 și poate fi vizitată până pe 8 mai 2016. Mai jos sunt alte fotografii de la vernisaj și câteva din fotografiile expuse.

Foto credit : Ioan Apetrei

Foto credit : Ioan Apetrei



Foto: Romicã Horhotã

Foto: Romicã Horhotã

Foto: Romicã Horhotã

Foto: Romicã Horhotã


  •  
Ieri și astăzi s-a desfășurat  în Piața Unirii din Iași, Campionatul Internațional de Gătit în Aer Liber, Cupa Moldovei. La competiție a fost prezent și canadianul Rob Rainford unul din cei mai cunoscuți Master Chefi din lume la ora actuală. Colegii mei, bloggerii din filiala locală a Kooperativei 2.0, cu abiltăți în domeniul gătitului au participat la Cupa Bloggerilor în Gastronomie. 

Participanții la Cupa Bloggerilor (Foto credit Constantin Ciortan)

Din motive obiective am trecut doar câteva minute pe lângă bucãtãria filialei Iasi a bloggerilor, pe când bloggeri-chefii erau în faza de pregătire a ingredientelor primite pentru preparare, de la organizatorii competiției. 
Cãstigãtorii Cupei bloggerilor au fost Diana Elena Lupu și Constantin Ciortan constituiți în echipa "Blue Team".

Constantin Ciortan și Diana Elena Lupu


































  •  
 Am făcut puține fotografii, dar nu scap ocazia de a prezenta o temă ce poate constitui ea însăși o provocare pentru un pasionat de Food Photography. 

FOTO-IDEEA : Este vorba de texturile pe care le "furnizează" fotografului alimentele procesate sau semi-procesate (tăiate, date prin răzătoare, etc)  Iatã câteva exemple realizate la competiția de mai sus. :


a - Ardei

b - Roșii

c - Ardei și morcov
d- Rãdãcinoase


e - Morcov

Pentru un fotograf pasionat de fotoprocesare, cu puține si fine ajustãri (contrast, brightness, curves, shadows), este relativ simplu sã obținã background-uri deosebite (vedeți exemplele de mai jos)


Morcov (foto -e )

Rãdãcinoase (foto - d)

Roșii ( foto - b)

Ardei (foto - a)

Nu închei postarea, fãrã a aminti de Dina Belenko, fotografa pe care colega mea Adriana Tofãnescu a prezentat-o la ultima întâlnire publicã a Clubului Fotografilor Iași ( a 151-a) în sãptãmâna ce a trecut. Este o fotografã de origine rusã cu o imaginație extraordinarã, care creazã scene inetersante și realizeazã fotografii deosebite în bucãtãria proprie. Un alt site al Dinei Belenko se gãsește AICI. Cred cã meritã toatã atenția !



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ți părerea. Comentariul tău îmi este foarte util.