marți, 5 aprilie 2016

Trasee tematice pentru foto-proiecte

O echipă de specialisti de la Facultațea de Geografie și Geologie, Departamentul de Geografie, din cadrul Universității “Alexandru Ioan Cuza” Iasi a demarat un proiect frumos de  creare a unor trasee tematice, care sã individualizeze orașul Iași pe piața turistică la nivel național și internațional. Proiectul urmăreste să ofere alternative în concordantã cu preferințele unor categorii diverse de turiști. Au fost identificate obiective turistice și activități caracteristice fiecărei teme în parte și a fost propus un itinerariu optim de parcurgere a acestora.

Rezultatul acestui proiect poate însemna o idee interesantã pentru orice fotograf din Iasi, iar parcurgerea fiecãruia din itinerariile propuse o provocare mai ales cã poti beneficia de materiale informative si hãrti.

Ca fotograf poti imagina foto-proiecte prin care sã recreezi atmosfera unor vremuri si evenimente trecute. Poti rememora istoria unor oameni si locuri, poti descrie viata si evenimetele de astãzi în "dulcele târg". Una peste alta, poti pune în valoare oferta turistică a orașului Iași și a împrejurimilor sale.

Au fost identificate 9 teme reprezentative pentru atractivitatea turistică a orașului Iași, respectiv a 9 potențiale trasee turistice: Unirii, Artelor, Activ, Comunist, Romantic, Evreiesc, Academic, Literar, Oenogastronomic.

Primele trei trasee, fac parte din etapa 1 a proiectului și au urmãtoarele denumiri generice :


    • ”România s-a născut la Iași” (Traseul Unirii), 
    • ”Primul teatru românesc” (Traseul Artelor) și 
    • ”7 coline pe bicicletă” (Traseul Activ)


    Traseele sunt accesibile online prin aplicația Story Maps, pe care o poate accesa cel interesat de o anumită tematică.



    Pentru a accesa cele trei trasee puse la dispozitie, copiati adresa urmãtoare si deschideti-o în altã fereastrã a browser-ului personal (în caz contrar va trebui sa va inregistrati pe site-ul arcgis_com )
     
    http://www.arcgis.com/apps/MapSeries/index.html?appid=3ddab2451bfa4da8b966fb97f8444ab0


    Niciun comentariu:

    Trimiteți un comentariu

    Spune-ți părerea. Comentariul tău îmi este foarte util.