duminică, 8 mai 2016

"Dincolo de nori" fotografiile sunt frumoase

"Dincolo de nori, e o razã de luminã!
Dincolo de nori, e lumea mea! E lumea..."
(Dincolo de nori - Holograf)

Dincolo de nori este soarele si stelele si El-muntele. Dincolo de nori se aflã pasiunea pentru munte a unui om-cãlãtor, atent si sensibil, pentru care Retezatul, Piatra Craiului si Fãgãrasul înseamnã "vecinii", iar Ceahlãul se cheamã "acasã".

Dincolo de nori a declansat omul-pasionat de fotografie care, de foarte multe ori-dupã cum declarã, se hrãneste cu "E"-uri (energie, entuziasm, euforie, echipament).


"Dincolo de nori" e incredibil de frumos spune Mihaela Burlacu, colega mea de la Clubul Fotografilor Iasi. Vã invit sã-i vizitati expozitia persoanalã în Galeria "La Gard".
Vernisajul va avea loc marti, 10 mai 2016, ora 18,30 în sala Diotima a Casei de Culturã "Mihai Ursachi" din Parcul Copou.


























Aminteam de Mihaela într-una din postãrile mele despre alegerea subiectului în fotografie. Spuneam atunci cã un exemplu bun din acest punct de vedere sunt cei pasionati/interesati de munte. Admirãm la ei peisaje minunate, cu subiecte deosebite, interesante atât datoritã locurilor fotografiate, dar si conditiilor atmosferice în care au fost surprinse acestea.

FOTO-IDEEA: Nu voi scãpa ocazia sã amintesc acum de douã provocãri pe care le aduce în fata foto-creativului, din punctul meu de vedere,  imaginea de peisaj montan. Voi exemplifica cu câteva fotografii preluate de pe blogul colegei mele Mihaela Burlacu.
  • Prima provocare este modul în care conferi profunzime cadrului pe care îl construiesti si surprinzi în fotografia ta si aici am în vedere: elemente din prim-plan, locul unde focalizezi si deschiderea diafragmei
Elemente de prim plan care conferã profunzime si spun o poveste

Elemente pe mai multe planuri diferit luminate

Focalizare în prima treime si distanta focalã mare (f mic)

  • A doua provocare este gândirea și construirea fotografiei în alb și negru (realizare în post-procesare). Conceperea în alb si negru a fotografiei de peisaj poate conferi mult dramatism cadrului, mai ales dacã sunt prezente si fenomene meteo deosebite (ceațã, nori, zăpadă, etc).
























Si un cadou de la autoarea expozitiei "Dincolo de nori"... care se bucurã de mulr succes !




2 comentarii:

  1. Multumesc! Succesul... e relativ și trecător... Ceea ce rămâne este starea, emoția unui moment pe munte sau în fața unei imagini a momentului ”inghețat”, captat de aparat. Dacă ceea ce fac bucură ochii și sufletul cuiva, atunci asta mă bucură!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Te înteleg perfect pentru cã si eu gândesc la fel. Asa cum spuneam mai sus în fotografiile tale se simte sensibilitatea omului pasionat de ceea ce face si energia pozitivã a momentului. Iti doresc mult succes în tot ceea ce faci, clipe frumoase, inspiratie si un dram de noroc pentru cã avem cu totii nevoie de asta.

      Ștergere

Spune-ți părerea. Comentariul tău îmi este foarte util.