duminică, 4 septembrie 2016

De-ale fotografiei (II)

Magazinul Yellow Store, al celor de la Nikon a dispãrut (fizic) din Iaşi. Acum un an un alt "Store" pentru fotografi, al celor de la Canon, a fost închis. Se pare cã vânzarea camerelor foto şi a echipamentelor în acest domeniu se restrânge sau se extinde dacã vreţi, încet-încet, doar la piaţa online.

Nimic neobişnuit ar spune specialiştii. dar citeam un articol pe una din revistele online destinate fotografilor şi am tras o concluzie interesantă. Din ce în ce mai multă lume are acces la informaţie şi la instruiri în domeniul fotografiei. Iar de cele mai multe ori aceste informaţii şi date sunt gratuite.

În acelaşi timp producătorii de camere şi echipamente foto măresc preţurile propriilor produse şi limitează accesul celor care nu au "posibilităţi materiale" sau pasionaţilor care nu sunt dispuşi să aloce "o mică avere" pentru pasiunea lor cea de toate zilele.

Dacă eşti fotograf profesionist lucrurile sunt mai simple. Ai nevoie, scoţi banul, investeşti, ai cu ce să munceşti mai frumos şi mai bine şi recuperezi banul. Eşti  fotograf pasionat!? Faci rost de bani, investeşti, ai cu ce să-ţi satisfaci pasiunea, să-ţi măreşti numărul de endorfine /cm cub corp şi gata. Sau te mulţumeşti cu mai puţin şi mai ieftin şi eşti fericit pânã la adânci bătrâneţi cu ceea ce ai. 


Revenind la subiectul de bazã al acestei postãri am aflat cã de câteva zile profesorul Marc Levoy de la Universitatea din Stanford a pus la dispoziţie gratuit, celor interesaţi, cursurile sale de tehnicã a fotografiei. Toate acestea pot fi gãsite AICI . Voi mai reveni la subiect.


Acum câteva zile am invitat cititorii blog-ului FOTO-IDEEA să se înscrie la un curs gratuit finalizat cu Diploma în Photography


Prezentări, cursuri, informaţii pe înţelesul tuturor, gratuite și utile mai ales pentru începători. Cu o singurã condiţie... sã cunoascã limba engleză! În acelaşi timp producãtorii de echipamente foto contribuie la procesul de "segregare" a fotografilor pasionaţi care "AU" de cei care "NU AU".



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ți părerea. Comentariul tău îmi este foarte util.