joi, 1 septembrie 2016

Omul, locul și fotografia. Invitatie la Oradea.

Existã o vorbã veche din bătrâni ce spune că "omul sfințește locul". Există un loc în România unde trăiește un om despre care pot spune că "sfințește și locul și fotografia". Locul acela este Oradea, iar omul se numește Ștefan Toth și este președintele Asociației Euro-Foto-Art din localitate.
Doar "foiletând" puțin website-ul asociației îți dai seama de actvitatea bogată a acesteia, iar Ștefan Toth este cel care coordonează totul. L-am cunoscut pe domnul Toth cu ocazia participării mele la unul din saloanele pe care le-a organizat în 2013. A făcut mai apoi o vizită fulger la Iași, pe drumul spre Chișinău, Republica Moldova. Festivaluri interne și internaționale, expoziții personale și de grup, întâlniri, "publishing house", concursuri, parteneriate și multe altele fac din clubul orădean și din președintele său un exemplu pentru cei cu adevărat pasionați de fotografie, oriunde ar trăi, în orice țară s-ar afla.

Am avut plăcerea, prin intermediul colegului meu Dorin Mocanu de la Clubul Fotografilor Iași, să fiu invitat să particip cu fotografii la o expoziție a fotografilor ieșeni organizată de Asociația Euro-Foto-Art în galeria proprie începând cu data de 2 septembrie 2016. Am postat mai jos afișul expoziției, câteva cuvinte din prezentarea făcută de către organizatori, precum și link-uri către publicațiile online care au semnalat evenimentul de la Oradea. Mulțumesc, Dorin Mocanu, mulțumesc Ștefan Toth.
   * * * * * * * * * * 
<Galeria ”Euro Foto Art” din Oradea va găzdui începând cu 1 septembrie  2016 o valoroasă expoziție de artă fotografică. De această dată pe simezele cunoscutei Galerii va fi instalată expoziția numărul 521 alcătuită din lucrările a trei artiști fotografi din Iași. Cele 104 fotografii alb-negru și color au fost realizate de artiștii fotografi: Constantin Ciobanu, Nicolae Mocanu și Marius Ernest Romila. Printre lucrările expuse publicul vizitator va putea admira zeci de fotografii valoroase din punct de vedere artistic, care reprezintă mai multe genuri ale artei fotografice: eseuri, portret, reportaj, peisaje, socio-fotografii, arhitecturale și abstracte.



Vernisajul expoziției are loc vineri, 2 septembrie  2016, ora 18:00, iar organizatorii invită pe toți iubitorii artei fotografice să participe. Lucrările expuse vor fi prezentate de dr. Ramona Novicov, critic de artă, iar expoziția va fi vernisată de către artistul fotograf Ștefan Tóth AFIAP, președintele Asociației Internaționale ”Euro Foto Art”. Momentele muzicale vor fi oferite de artistul fotograf Thurzó Sándor József, care va interpreta mai multe piese ale unor compozitori români.>


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ți părerea. Comentariul tău îmi este foarte util.