sâmbătă, 15 octombrie 2016

Viena by night

Viena - Westbahnhof
Plimbarea a început la Westbahnhof (Gara de Vest a Vienei)

Viena este capitala Austriei şi este cunoscutã românilor din timpuri strãvechi. Existã o relaţie specialã a orașului cu românii datoritã Dunãrii, râul care o strãbate şi mai apoi scaldã cu valurile sale graniţa de sud a României, până la Deltã şi "marea cea mare".

Vienna - Lady's first
Magazinele sunt pe cale să fie închise
Căderea comunismului şi mai târziu procesul de extindere a Uniunii Europene spre est au fãcut ca Viena sã ajungã în centrul Europei nu numai din punct de vedere geografic ci şi din punct de vedere politic și economic. Viena a devenit o locaţie atractivă pentru corporații internaționale şi peste 200 de companii internaţionale importante şi-au înființat sedii centrale pentru operațiunile din est.

Vienna by night - Shopping 02
Vitrinele te "cheamă"

Vienna by night - Shopping 03
New York Times este prezent si aici



Numeroşi cetăţeni ai ţărilor din Europa de Est şi Sud Est au migrat către Viena şi şi-au stabilit reşedinţa aici. Am ajuns la Viena într-o dupã-amiazã de toamnã şi pentru cã nu aveam somn am colindat pânã noaptea târziu pe strãzile comerciale din oraş, dar mai ales în zona de sud-est a Vienei, în cartierele populate de oameni veniţi din Turcia şi ţările Orientului Mijlociu. Migraţia acestora în Europa, ca şi cea a locuitorilor din China şi Asia de Sud-Est a început cu mulţi ani în urmã.

Vienna - Turkish Pizza Kebab
Orientalii au deschis afaceri proprii

Vienna by night
O plimbare nu stricã nici la ceas de noapte


Ca urmare a plimbãrii, au rezultat o serie de fotografii de noapte pe care le vedeţi în cuprinsul postãrii. La acestea vreau sã adaug o serie de idei ce mi-au venit pe parcurs cu privire la fotografiile realizate dupã lãsarea întunericului în Viena.

Vienna by night
Noaptea, curãtenia lasã de dorit la Viena


1. E bine să ai la tine un "parasolar" pentru a proteja obiectivul de razele de luminã parazite prezente din "abundenţă" pe strãzile vieneze.


2. E important sã ai cu tine un trepied, dar nu e obligatoriu. Vei gãsi suficienţi "suporţi" pe care să-ţi sprijini cameră dacă vrei sã foloseşti timpi mai îndelungaţi de expunere.

Vienna by night  sex shop
Am dat peste un sex-shop
3. Nu-i lipsit de sens să ai la tine un blitz. Îl poţi folosi ca "sã umpli" o suprafaţă importantã care nu este suficient iluminatã de lumină ambientalã.

4. Deşi luminã este din belşug pe strãzile Vienei e bine sã ai cu tine un obiectiv cât mai luminos.

Vienna by night  - bar
Am trecut pe lângã baruri
5. Oameni pe stradã nu sunt foarte mulţi, dar totuşi sunt şi e de preferat sã încerci sã nu-i deranjezi. Mai ales în zonele acestea, mai periferice. Sunt unii "adormiţi" de mirosuri şi prize, iar alţii îmbătaţi de licori mai puţin uzuale.

Vienna by night  - photo shop
Am gãsit si un magazin specializat pe echipamente foto


6. În ceea ce priveşte compoziţia lucrurile stau la fel noaptea ca şi ziua. În plus trebuie să ai în vedere o serie de elemente luminoase care îţi oferã oportunităţi în ceea ce priveşte reflexiile, siluetele şi umbrele.

Vienna by night  - Sting & Paul Simon
I-am invidiat pe vienezi pentru ceea ce aveau sã asculte si sã vadã
 
Viena - strada duala
Strada dualã



























Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ți părerea. Comentariul tău îmi este foarte util.